Aanbod voor basisscholen


Blaas Maar Raak


De workshopserie 'Blaas Maar Raak' is voor leerlingen in groep 4 t/m 8 en is bedoeld als oriëntatie op het bespelen van een muziekinstrument. Tijdens de workshops worden blaasinstrumenten bekeken, bespeeld en besproken. Het notenschrift, eenvoudige ritmes, instrumenten en orkestvormen komen aan de orde. Er wordt actief muziek gemaakt, geïmproviseerd en gecomponeerd. Via geluidsfragmenten en liedjes wordt kennis gemaakt met orkesten en instrumenten.


Sla Je Slag


De workshopserie 'Sla Je Slag' is eveneens bestemd voor leerlingen vanaf groep 4. Deze workshops zijn een kennismaking met allerlei slagwerkinstrumenten. De kennismaking gebeurt door deze instrumenten te leren kennen, te bespelen, samen te spelen, elkaar na te spelen en als toetje het meespelen met actuele populaire muziek.


Slotpresentatie


Tijdens een slotpresentatie voor ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden laten de deelnemers zien wat ze hebben geleerd en kunnen ze zich oriënteren op muzieklessen.


Ander aanbod


Op verzoek kan ook ander aanbod worden samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een muzikale workshop bij een bepaald (school)thema, workshops gericht op de kerndoelen, een concert met medewerking van het ZFC-orkest, waarbij leerlingen op eigen instrumenten meedoen en andere leerlingen kunnen zingen. ZFC werkt uitsluitend samen met professionele docenten, de organisatie is in handen van vrijwilligers.


Meer informatie?


Voor meer informatie over het aanbod voor basisscholen kunt u terecht bij: Wilma Vloon


Aanmelden voor cursussen kan via het contactformulier.


Contactformulier