Kerstconcert in Zaandam: sluitstuk van 250 jaar Zaanse muziek

13 november 2014


Op zondagmiddag 14 december is er 250 jaar Zaanse muziekgeschiedenis te beluisteren in Zaandam: een Kerstconcert in de Vermaning. Het Zaandijks Fanfare Corps (ZFC) en koor Daniël de Lange verzorgen een programma voor jong en oud en laten zien waarom zij alle twee al 125 jaar een prominente rol in de Zaanse samenleving innemen. Een Kerstprogramma waarbij ZFC en Daniël de Lange hun kunsten gezamenlijk als afzonderlijk laten horen. Voor beide Zaandijkse verenigingen is dit concert het sluitstuk van een bijzonder jaar.

ZFC beleeft een jubileumjaar met optredens in Disneyland Parijs, een Jubileumconcert, een bijzondere herdenking op 4 met aandacht voor de gefusilleerde ZFC-er Piet Hartog en veel aandacht voor muziekeducatie onder jongeren door middel van de eigen opleiding en workshops op basisscholen.

Zangkoor Daniël de Lange telt maar liefst 60 leden en drijft op samenwerking, teamspirit en gezelligheid. Ook zij bestaan dit jaar 125 jaar en vierden dit reeds met een Jubileumconcert. Daarnaast treedt het koor minimaal twee keer per jaar belangeloos op in o.a. verzorgingstehuizen. Een Zaans concert voor en door Zaankanters!

Op 14 december om 14:30 uur zijn ZFC en Daniël de Lange te bewonderen in de Vermaning in Zaandam, Westzijde 80. Zaal open om 14 uur, toegang: 7,50 euro.


Delen


Terug naar Nieuws