Arnold van 't Ent

Dirigent Grootorkest


Arnold van ‘t Ent is als bevlogen musicus en dirigent al jaren zeer actief als dirigent en docent voor diverse orkesten en muziekscholen en combineert zijn liefde voor muziek met zijn werk bij de Koninklijke Verkade B.V. Naast ZFC is Arnold een veelgevraagd invaller als dirigent en jurylid bij solisten- en ensemblewedstrijden. Speerpunt voor Arnold is het opzetten van beleid binnen een vereniging. In samenwerking met het bestuur wordt beleid gemaakt met als kernpunten de opleiding en de doorstroom van aankomende leden met als doel: groei. Zowel wat betreft de muzikale kwaliteit als het ledenaantal.


Arnold van ’t Ent is geboren in 1966 te Zaandam. Arnold studeerde aan het conservatorium van Alkmaar voor docerend musicus trompet bij Jan Schut en HaFaBra-directie bij Jan Schaap en heeft naast diverse masterclasses privelessen gevolgd bij Jan Cober. Arnold is tot het begin van de jaren 90 dirigent bij Crescendo Westzaan geweest en is tot de dag van vandaag freelance trompettist bij diverse ensembles waaronder het “Nederlands Promenade Orkest” en “Noordhollands Bachorkest”. Ook dirigeerde Arnold harmonie Crescendo te Purmerend en Schagens Harmonie te Schagen en is hij medeoprichter van het Noord Hollands Fanfare Orkest. In 1992 komt ZFC met Arnold in aanraking. Hij start als kleinkoperdocent en als dirigent van het opleidingsorkest van ZFC. Als dirigent van het opleidingsorkest van ZFC bereiken ZFC en Arnold mooie hoogtepunten, waaronder de dagprijs op het Westfrieslandfestival voor volwassenenorkest in 1998.


Rianne Schoemaker

Dirigent Samenspelgroep


Rianne is afgestudeerd "klassiek trompet" aan het Conservatorium van Amsterdam. Als trompettiste heeft zij veel kamermuziek- en orkestervaring bij voornamelijk symfonieorkesten.


Rianne komt zelf uit de fanfarewereld en begon ooit op bugel en is een enthousiaste docent die haar passie voor muziek graag overdraagt op haar leerlingen.