ZFC Zaandijk en Whale City Sound brengen een ode aan Zaans erfgoed

16 februari 2019


Cultureel en industrieel erfgoed verenigd in uniek concert

Op 16 maart organiseren ZFC Zaandijk en Whale City Sound een ode aan Zaans erfgoed. In ‘De Patronage’ op het Hembrugterrein in Zaandam ontmoeten de rijke industriële historie en de rijke culturele historie van de Zaanstreek elkaar. Het Hembrugterrein stamt uit de 19e eeuw, in dezelfde periode werd ZFC Zaandijk opgericht. Ook Whale City Sound is geen toevallige verwijzing naar de Zaanse historie. De naam is volgens barbershopkoortraditie een verwijzing naar de plaats waar het koor vandaan komt. 

De versmelting van het industriële en culturele erfgoed is terug te vinden in de programmering, waarin ‘water’ het centrale thema is. Tijdens het concert komen onder meer ‘Noah’s Ark’ van Bert Appermont , en ‘Lord of the Rings’ langs. Ook treedt de ‘samenspelgroep’ van ZFC op: dit orkest bestaat uit jeugdleden van ZFC Zaandijk. 

‘Water & Whales’ vindt plaats op zaterdag 16 maart 2019 in ‘De Patronage’, Draaibank 11 te Zaandam. Zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur. Ticket volwassenen: €15, ticket tot en met zeventien jaar: €5 euro. Kaarten zijn te bestellen hier te bestellen.


Delen


Terug naar Nieuws